Επισκέφθηκα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης και καλό μου φίλο, Στέλιο Πέτσα, και συζητήσαμε για μία σειρά από σημαντικά θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο απολογισμός των επιχορηγήσεων στους Δήμους Αιτωλοακαρνανίας, είναι αποκαλυπτικός.

Πάνω από 44 εκατομμύρια έχουν εγκριθεί στους 7 δήμους της, για έργα οδοποιίας, δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος), εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση των ΑΠΕ, εγκατάσταση συστημάτων πολιτικής προστασίας, συντήρηση σχολικών μονάδων, μελέτες για αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δράσεις αστικής αναζωογόνησης, προβολή της επιχειρηματικής – τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας κ.ά.

Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα ανάπτυξης, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, αλλά και εκσυγχρονίζουν συνολικά την περιοχή μας.

Στόχος μας να αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του τόπου μας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία και δεσμεύτηκε πως θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε εμπεριστατωμένη πρόταση και παρέμβαση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής μας.

Τον ευχαριστώ για την εξαιρετική συνάντηση εργασίας με σημαντικές προοπτικές, για την άψογη συνεργασία και τη συνεχή του στήριξη στους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά!