Ομιλία του κ. Θανάση Παπαθανάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας για το Σ/Ν του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Μέτρα για τον περιορισμό της Φοροδιαφυγής»

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κατάλληλη διαμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας είναι κρίσιμη για την οικονομία μας και αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για μια κοινωνία με ισονομία, ισοτιμία και αίσθημα δικαίου»

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε τη σημασία των φορολογικών μεταρρυθμίσεων για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Υπογράμμισε δε τη σημασία της εξέλιξης της φορολογίας προς ένα σύστημα που να είναι δίκαιο, απλούστερο και που να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, ενώ επεσήμανε τις σημαντικές τροποποιήσεις που περιλαμβάνει, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της διοικητικής διαδικασίας και στη διευκόλυνση των φορολογουμένων. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα συμβάλει στην οικοδόμηση ενός μεγαλύτερου κοινωνικού Κράτους για όλους.

Ο κ. Παπαθανάσης κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους συναδέλφους του από τα λοιπά κόμματα στη Βουλή σε μία σοβαρή αντιπαράθεση για την οικοδόμηση ενός ισχυρού, σύγχρονου και δίκαιου Κράτους που να μοιράζει δίκαια τα φορολογικά βάρη μεταξύ όλων των επαγγελματικών ομάδων. Ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας όλων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ελκυστικού στις επενδύσεις και φιλικού προς τον Πολίτη και την επιχειρηματικότητα κράτους που θα οδηγήσει σε αύξηση του εισοδήματος και στη στήριξη και μεγέθυνση της ελληνικής αγοράς.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Θανάση Παπαθανάση: