Σημαντικές συναντήσεις και δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της επίσκεψης της Χριστιάνα Καλογήρου – Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γραμματέα Αγροτικών φορέων της ΝΔ Καρασαρίνη Ανδρέα στο νομό μας.

Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε τις Αλυκές στο Μεσολόγγι, την επιχείρηση εμπορίας ψαριών Λειβαδάς στο Αιτωλικό , το Τυροκομείο Κλαουδάτος, τα γραφεία ΤΟΕΒ στο Νεοχώρι και στην #Κατοχή όπου συναντηθήκαμε με τα ΔΣ Αγρότες και Κτηνοτρόφους , την Ομάδα παραγωγών ελιάς στην παραλία της Σταμνάς, τον Συνεταιρισμό Νεάπολης Αγρινίου Alfa Fruits, καθώς και την Ομάδα αγροτών παραγωγής με δενδροκαλλιέργειες στον Συνεταιρισμό #Καινούργιου Τριχωνίδας.

Τέλος, είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην Εκδήλωση της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα 2019-2023, τις προοπτικές και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Χριστιάννα Καλoγήρου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας, με συντονιστή τον Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Ανδρέα Καρασαρίνη.

Κατά την τοποθετησή μου επισήμανα τις τεράστιες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να εργαστούμε σκληρά ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μπορούν οι νέοι να μένουν και να δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Πολύ σημαντικές οι επισκέψεις αυτές και η δυνατότητα να ενημερωνόμαστε από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας.

Νιωθω ιδιαίτερη χαρά, γιατί διαθέτουμε εξαιρετικούς επαγγελματίες σε όλους τους τομείς παραγωγής, που ενισχύουν τον τόπο μας και μπορούν να τον ανεβάσουν ψηλά.