Σε διαδοχικές εκδηλώσεις και συναντήσεις όπου συμμετείχα, ο παρονομαστής ήταν κοινός: Οι αναπτυξιακές προοπτικές του νομού μας και η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Παρευρέθηκα στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Μεσολογγίου, της ΔΗΜΤΟ Ξηρομέρου, καθώς και των επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κανείς δεν περισσεύει. Οφείλουμε να κρατήσουμε τους νέους μας εδώ και για να το καταφέρουμε πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή ένα γενναίο και πλήρες στρατηγικό σχέδιο!
Σε όλες τις εκδηλώσεις και συναντήσεις τόνισα ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, όπως είναι ο πλούσιος πρωτογενής μας τομέας, αλλά και να στηρίξουμε και να επεκτείνουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του νομού μας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλο Brain Drain.

Στόχος μόνον το Brain Gain. Να επιστρέψουν οι νέοι μας στον τόπο τους!

Να σημειώσω ότι ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική η σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξηρομέρου όπου συμμετείχα, με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Βαγγέλη Κυριαζόπουλο, τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τον αντιδήμαρχο Ξηρόμερου, Σωτήρη Γερόλυμο τον συμπατριώτη μας Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Βασίλη Φεύγα, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργο Σακαρέλη και τον πρόεδρο ΔΗΜΤΟ I.Π.Μεσολογγίου, Λάμπρο Κοντομήτσο.

Στην ατζέντα των θεμάτων, τα λιμενικά έργα σε Μύτικα και Αστακό, το project στο Πλατυγυάλι, οι λιμενικές εγκαταστάσεις στο Ξηρόμερο, η ΠΟΑΥ.

Συνεχίζουμε δυναμικά για να ανεβάσουμε ψηλά την Αιτωλοακαρνανία μας!