Στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

Όλο το επιστημονικό προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό προσωπικό και φαρμακοποιοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και αυτό αποδείχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αξίζουν όλες και όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσήλωση στη διαρκή μάχη.

Στον νομό μας, στον τομέα της Υγείας έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες ωστόσο πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, για να έχει η Αιτωλοακαρνανία το επίπεδο που της αξίζει.

Οφείλω όμως να σταθώ σε μία σημαντική εξέλιξη, στον Ψηφιακό Φάκελο Ασθενούς, σε ένα από τα μεγάλα βήματα στην πορεία ψηφιοποίησης της δημόσιας υγείας προς όφελος των πολιτών. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσιάστηκε η διεύρυνση αυτού του Φακέλου με νέες υπηρεσίες ψηφιακής καταχώρισης 431 εργαστηριακών εξετάσεων στους πολίτες. Βρίσκεται πλέον στην εφαρμογή MyHealth app και περιλαμβάνει πλέον, πέραν των ιατρικών παραπεμπτικών και των ψηφιακών ραντεβού στον προσωπικό γιατρό, και τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί ο πολίτης.

Διευκολύνει τόσο τους ασθενείς όσο και τους θεράποντες ιατρούς, καθώς επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα αρχείο πολύτιμων πληροφοριών για τη διαχείριση κάθε περιστατικού, δίχως να απαιτείται ο πολίτης να ταλαιπωρείται σε γραμματείες μονάδων υγείας ή να μεταφέρει έγχαρτους φακέλους με διαγνώσεις και ιατρικά αποτελέσματα.

Στην πλήρη ανάπτυξη του συστήματος θα καλύπτεται το σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023, ενώ το ιστορικό εξετάσεων και νοσηλειών θα πηγαίνει σε βάθος πολλών ετών!